11 redenen waarom u in Bitcoin zou moeten investeren (2019 bijgewerkt)

Gebruiksvriendelijke UI's maken verzenden en ontvangen eenvoudig. Op deze manieren kunt u zich 'indekken' tegen de volatiele markt. Om samen te vatten, als u overweegt om in Bitcoin te investeren, is het absoluut fundamenteel dat u erkent dat de ruimte zeer speculatief is. wat te verwachten wanneer de irs zijn bitcoin-belastingbeleid wijzigt. In tegenstelling tot traditionele banksystemen, werkt Bitcoin op een gedecentraliseerd netwerk van computers dat niemand bezit. Hoe investeer je eigenlijk in bitcoin?

Dit gaf 1 Bitcoin de waarde van €0.

Laag twee oplossingen worden gezien als een manier om de mogelijkheden van Bitcoin snel en goedkoop te schalen zonder de primaire protocollaag van Bitcoin te herzien. Als er zich geen uitwisseling in uw rechtsgebied bevindt, is het beter om uitwisselingen te gebruiken die zijn gevestigd in stabiele landen met een goed rechtssysteem. Er is geen centrale autoriteit zoals een bank of overheid die verantwoordelijk is voor Bitcoin, en het wordt niet ondersteund door een product zoals traditionele fiat-valuta. Voor het eerst beschikten ontwikkelaars over de hele wereld over een platform waarmee ze hun eigen dapps op een blockchain konden bouwen. Net als meer traditionele grondstoffen, komt de waarde van bitcoin voort uit zijn geprogrammeerde schaarste en uit het feit dat er energie voor nodig is om te creëren en te onderhouden, die hierboven in meer detail werd behandeld. Mijnbouw, wat ooit mogelijk was op de gemiddelde thuiscomputer, wordt nu alleen nog maar winstgevend gedaan in gespecialiseerde datacenters.

Hier zijn een paar: Voordat u in Bitcoin investeert, moet u enkele basiszaken weten over hoe de cryptocurrency-markt werkt, hoe de prijzen veranderen (en hoe ze te lezen), crypto-beveiligingsregels enzovoort. Enkele van de grotere bedrijven die zijn begonnen met het integreren van blockchain in hun bedrijfstakken zijn: Investeer in plaats daarvan uw zuurverdiende geld in stabiele, langetermijninvesteringen die consistent goed presteren - niet onstabiele, trendy, risicovolle regelingen.

U moet zorgvuldig overwegen of handelen in bitcoin futures geschikt is voor u in het licht van uw ervaring, doelstellingen, financiële middelen en andere relevante omstandigheden.

Is Bitcoin Een Echte Veilige Haven?

Het Ethereum-netwerk heeft dus te maken met snel toenemende gebruikersaantallen. We hebben veel brokers hier op Blockonomi beoordeeld: En geniet van het investeren in cryptocurrencies. Dit bedrijf biedt kleine koude portefeuilles van sleutelformaat aan, variërend van ongeveer €80 tot €170.

Elke transactie van de ene cryptocurrency naar de andere of naar USD is een belastbare gebeurtenis, en sommigen vermoeden dat de regels voor soortgelijke uitwisseling niet van toepassing zijn! Conclusie - Moet u investeren in bitcoin? Je zou Bitcoin kunnen gebruiken om je geld anoniem te houden, een interessant voorbeeld is dat een slachtoffer van huiselijk geweld Bitcoin kan gebruiken om geld veilig en veilig te sparen ter voorbereiding op een onafhankelijk leven. Sommige mensen gaan extra lang en drukken de portefeuilles op archiveringspapier af met hoogwaardige inkt. Tijdens de hemelvaart en de adoptie van crypto hebben veel mensen ICO's (Individual Coin Offerings, vergelijkbaar met het aanbieden van een nieuwe voorraad) gelanceerd zonder toezicht of regelgeving. 9 websites om online geld te verdienen, als dat zo is, wilt u misschien deelnemen aan een cash-back-website. Op sommige beurzen, zoals Bitcoin.

Dit kan uw winst vergroten, maar het kan hetzelfde effect hebben op uw verliezen.

Wat Zijn De Andere Grootste Cryptocurrencies?

De meeste dagen is er een schommeling van ongeveer 10%, dus u kunt €100 per dag verdienen met €1000. Met andere openbare recorders van informatie, zoals de Securities Exchange Commission (SEC), Wikipedia of uw lokale bibliotheek, is er iemand die belast is met het controleren van nieuwe gegevensinvoer. Wanneer de bubbel barst, zal bitcoin in wezen nutteloos worden; er zullen veel mensen vasthouden aan cryptocurrency, die van plan zijn te verkopen maar niet kunnen lossen. 7 manieren om online geld te verdienen en binnen 24 uur betaald te krijgen. Ether en Ethereum - de technologie van de toekomst? Als u iemand meer dan 0 bewaart. Wat zijn de risico's van beleggen in Bitcoin? Als mensen dat token echter snel verkopen voor BTC, ETH of Fiat, heeft dat token een hoge snelheid. Is het niet verbazingwekkend dat iedereen op deze foto op de een of andere manier een recht gezicht behoudt terwijl hij dit bekijkt?

Securities and Exchange Commission (SEC) kan haar standpunt over cryptocurrencies zoals bitcoin verzachten. Als je in 2019 100 €in cryptovaluta's zoals Bitcoin had geïnvesteerd, zou je tokens met een waarde van ongeveer 1 hebben. Proberen uit te vinden hoeveel uw Bitcoin-investering waard is, kan ook een ontmoedigende taak zijn. Wat is een langetermijninvestering in bitcoin?

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af waarom Bitcoin zo duur is en het antwoord is vraag en aanbod.

Hoe Bitcoin Op Te Slaan Met Behulp Van Een Bitcoin-portemonnee

Het antwoord is echter een beetje ingewikkelder dan de gebruikelijke "ja" of "nee" opties. De SEC heeft hier in het verleden expliciet voor gewaarschuwd en suggereerde dat, omdat er zoveel crypto-transacties plaatsvinden buiten de grenzen van de Verenigde Staten, het vermogen om munten te traceren en te recupereren, evenals om hackers te vervolgen, beperkt is. Bovendien begint de "Moeilijkheidsgraad", die verondersteld wordt inflatie te voorkomen, pas van kracht te worden.

Kortetermijnhouders die in nieuwsgierigheid in kleine hoeveelheden willen investeren in Bitcoin of die willen experimenteren met het verzenden/ontvangen, kunnen ervoor kiezen om hot en custodial wallets te gebruiken.

Gebruik Ledger Nano X, dat nu wordt verzonden, voor de beste manier om cryptocurrency op te slaan! Dit volgt op een enorme daling in 2019, toen de prijs daalde van zijn piek van bijna €20.000 naar ongeveer €3.000. Zijn ze betrokken geweest bij een gerenommeerd bedrijf (Google, Deloitte, etc.) Als je die Lambo wilt kopen door in bitcoin te investeren, begin dan klein. Van 2019 tot 2019 groeide de omzet van €1. Het heeft geen fysieke ondersteuning en kan elektronisch van de ene gebruiker naar de andere worden verzonden, waar ook ter wereld. Er is echter een maas in de wet.

Er zijn voldoende goede redenen om te investeren in cryptocurrency, zoals: De overheid heeft geen duidelijk standpunt over cryptocurrency; de markt is gewoon te nieuw. Een sterke use case voor het gebruik van bitcoin voor commercie is dat het heel gemakkelijk is om lange afstanden te verzenden en vanwege de publieke/private sleutelconfiguratie kunnen mensen aan beide uiteinden van de transactie zaken doen zonder echt veel van de ander te weten identiteit en zonder de noodzaak van een gecentraliseerde derde partij. Bitcoin met een hoofdletter "B" verwijst naar Bitcoin het netwerk of Bitcoin het betalingssysteem; bitcoin met een kleine “b” verwijst naar bitcoin als een valuta of bitcoin in de munteenheid. Voor het merendeel van de mainstream draagt ​​de volatiliteit van Bitcoin te veel risico om erin te investeren, hoewel millennials een gunstige neiging hebben getoond om hun zuurverdiende geld te ruilen voor wat Bitcoin. De anonimiteit van bitcoin is een van de redenen waarom ze een enorme hit zijn bij een breed scala aan mensen - vooral degenen die liever hun transacties privé houden uit principe, en, meer recent, degenen die op de virtuele willen springen jus trein voordat het te laat is. U moet echter nog steeds het nieuws volgen om voor de lange termijn in bitcoin te investeren.

Chamath Palihapitiya

Klanten moeten prospectussen verkrijgen van emittenten en/of hun externe agenten die prospectussen verspreiden en ter beoordeling beschikbaar stellen. Met die feiten in gedachten, hieronder zijn enkele snelle en eenvoudige stappen om te gaan van niets weten over cryptocurrency naar het houden van bitcoin of aandelen van een bitcoin-beveiliging. Neem de tijd om de aard van bubbels op te poetsen voordat u belegt; speel niet bang, speel slim. Verschillende cryptocurrency-uitwisselingen die betrokken zijn bij het witwassen van geld is nog een gevaar. Nou, het is ingewikkeld. Ja - Bitcoin machtigt de ondernemer door de toetredingsdrempel voor wereldmarkten te verlagen.

Na getuige te zijn geweest van de snelle stijging en de daaropvolgende daling van de waarde van Bitcoin, werden veel mensen verlegen over het investeren in cryptocurrencies. Zonder al te technisch te worden, zijn er enkele significante verschillen tussen een cryptocurrency zoals Bitcoin en traditioneel fiat-geld zoals het pond, de dollar of de yen. Oké, dus nu je weet in wat voor soort munten je moet investeren, zullen we je nu leren hoe je naar duidelijke tekenen van oplichting moet zoeken. De meningen van de bijdragers van de ondernemer zijn hun mening. Toen het bitcoin-programma op januari werd gelanceerd Aan de andere kant heeft Bitcoin sindsdien waarde verloren, op het moment van schrijven iets minder dan €4.000.

Coinbase is de populairste fiat-to-crypto op helling in de VS. Met de geldautomaten kunt u bitcoin inwisselen voor contant geld, of omgekeerd door een QR-code van de digitale portemonnee-applicatie op uw telefoon te scannen. Er zijn enkele ideeën van belastingautoriteiten in Polen, Estland, Duitsland, Australië en Zweden om btw te eisen op cryptoverkopen, maar nadat de Europese rechtbank dit in een belangrijke beslissing had afgebroken, lijkt btw voor bitcoins een niet-onderwerp te zijn geworden. Bekijk het, informeer jezelf, koop het, als je denkt dat de timing goed is. Wanneer je begint, begin je klein en leer je terwijl je verdergaat. Bitcoins kunnen overal ter wereld naar overal ter wereld worden verzonden. De marktleider en voorzitter, Venkat Meenavalli, zei 1 miljard aan marktkapitalisatie, dat de aandelenprijs niet houdbaar was.

 • Cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase en een paar traditionele makelaars zoals Robinhood kunnen je op weg helpen met het investeren in bitcoin.
 • Ze zijn riskanter dan normaal.
 • Moet je in Bitcoin investeren?
 • Co - een Bitcoin-tegoedbondienst - stelt mensen in staat om Bitcoin te kopen in gemakswinkels contant of met bankpassen/creditcards met behulp van de Azteco-tegoedbon.
 • Rekening houdend met al deze factoren, krijgt u een geweldig investeringsmateriaal in de vorm van BTC.

Kosten Elimineren

Als de prijs daarvoor daalt, heb ik pech. Een paar van de opmerkelijkste rivalen van bitcoin zijn: Degenen die besluiten om een ​​investering uit bitcoin te maken, zijn nu vrij om te beslissen hoe hun investering moet gaan.

Maandelijkse Nieuwsbrief

Beperkt tot slechts 21 miljoen munten, nadert bitcoin een circulerende voorraad van 17. Robotcontrole, biedt uw werkgever bijvoorbeeld een 401 (k) -wedstrijd? Dit is hoe u aan de slag kunt gaan met het handelen in futures. Amerikaanse binaire opties makelaars, een bearish markt is er een die in verval is. Het belangrijkste is dat u hier alleen zoveel geld riskeert als u zich kunt veroorloven. Net als e-mail is Bitcoin een protocol. In theorie maakt het niet uit of u contant betaalt, een cheque schrijft, het geld via PayPal e-mailt of bitcoin gebruikt.

Het voordeel van dit soort investeringen is dat we de eigenaren zijn van de gekochte Bitcoins en dat we deze als betaalmethode kunnen gebruiken. Met een constant veranderende markt, geen regelgeving en geen fysiek onderpand, kunnen beleggers uiteindelijk alles verliezen wat ze beleggen. Bitcoin bereikte het hoogste punt ooit van €19700 op 17 december, waardoor veel vroege investeerders veel winst maakten. Hoe u belasting moet betalen over cryptocurrency-beleggingsrendementen, is afhankelijk van uw nationale belastingrechtsgebied. We zien de Ledger Nano X momenteel als de veiligste portemonnee van Ledger. Waarschuwing voor binaire opties, de handel en erkend door herbamphi beste geautomatiseerde handelsopties die u verhandelt. Bij het handelen met CFD's speculeert u direct op het prijsgedrag van Ethereum zonder zelf de cryptocurrency te kopen. Begin 2019 bedroeg de reële prijs van Bitcoin ongeveer €1.000. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert de timing van bitcoin-markten te achterhalen.

Als een computer de eerste is die een hash oplost, slaan ze nieuw gemaakte transacties op als een blok op de blockchain, waarna ze onveranderlijk worden. Je zou volledig kunnen gokken op Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, maar je riskeert dat één munt crasht. Het potentieel van beursgenoteerde bitcoin ETF's mag niet worden genegeerd. (Bitconnect, USI Tech en meer) en ik moet nog een site vinden waarvan ik kan zeggen dat het legitiem of veilig is om in te investeren. Dag handel, daarnaast las ik 'Kandelaargrafieken voor dummy's', wat een ENORME hulp was om me bezig te houden met de vraag welke kant een voorraad op gaat, of het zijn maximum bereikt op de huidige katalysator, of als het oververkocht is en begint te uptrend. Op deze manier gemiddelde je de prijs gedurende een heel jaar. De meeste vorken zijn niet omstreden en zijn relatief kleine software-updates. Door een bepaald token in bezit te nemen, krijgt de houder een bepaalde hoeveelheid rechten binnen het ecosysteem.

 • Het is vergelijkbaar met een belasting voor iedereen die Bitcoins bezit.
 • In 2019 daalde Bitcoin van €16.090 naar (op het moment van schrijven) €3.533, een daling van 78%.
 • Dat is ook een vreselijk idee.
 • In plaats daarvan heeft de groei van bitcoin zowel vanuit een algemeen gebruikersperspectief als vanuit een marktperspectief een cyclisch patroon van runs en retraites gevolgd.
 • Er zijn een paar verschillende soorten portefeuilles en de beste bitcoin-portemonnee hangt grotendeels af van hoe u bitcoin wilt gebruiken, wat uw risicotolerantie is en hoeveel tijd en energie u wilt steken in het beveiligen van uw bitcoin.
 • Het is absoluut niet mogelijk dat u uw munten in een wissel bewaart.

Moet ik investeren in bitcoin? Laten wij het uitzoeken…

Om een ​​beter inzicht te krijgen in hoe riskant Bitcoin is, is het de moeite waard om de afgelopen jaren te bekijken. Door een fractie of zelfs een hele Bitcoin te kopen en deze niet aan te raken, wint en daalt deze in waarde naarmate de markt in de loop van de tijd fluctueert. Het is duidelijk dat een van de belangrijkste risico's van bitcoin de volatiliteit is. Vergelijkbaar met hoe Wikipedia wordt onderhouden door een gedecentraliseerd netwerk van schrijvers.

Lange Posities

De gedachte is dat sommige beleggers bereid zijn extra te betalen om bitcoin te kopen via een traditionele beurs, zonder zich zorgen te hoeven maken over portefeuilles en opslag. Komt meestal naar boven. Hij gelooft dat de sleutel tot succes als het gaat om beleggen in cryptocurrency, is om uw risico te diversifiëren door te beleggen in een pool van cryptocurrencies die door financiële professionals worden doorgelicht, net zoals uw 401k-accounts of indexfondsen. Aandelen kopen, door hands-on te werken, kunt u de investeringen in uw portefeuille beter beheren. Op dezelfde manier is OpenDime een service waarbij gebruikers fysiek Bitcoin credit sticks kunnen uitwisselen. Welk percentage van hen neemt Bitcoin?

Een mijnpool is een groep mijnwerkers die hun rekenkracht combineren en de gedolven bitcoin verdelen over deelnemers. Ik zou een creditcard gebruiken, indien mogelijk, omdat bitcoin-betalingen niet omkeerbaar zijn en geen consumentenbescherming bieden. Als u er zeker van bent Bitcoin op Coinbase te kopen en verkopen, wilt u overschakelen naar GDAX, een ander Coinbase-product voor geavanceerdere handel. Gok niet op binaire opties, na 30 seconden realiseer je je dat het niet gaat zoals je had voorspeld. Het vergt geen economische graad om te weten dat de mensen die een paar jaar geleden in bitcoin hebben geïnvesteerd zichzelf nu op de rug kloppen - maar het goede nieuws is dat het niet te laat is om aan de game deel te nemen. Low-cost aandelen en opties handelen, het is ontworpen om inzicht te geven in de valkuilen en sleutels tot succes om geweldige robots te ontwerpen. “Sinds bitcoin is uitgevonden, is de technologie geëvolueerd en hebben de nieuwere cryptocurrencies betere transactietijden en zouden ze waarschijnlijk beter zijn voor het verzenden van geld.

Helpdesk

Misschien vindt u er een die nog steeds de moeite van mijnbouw waard is, of die een betere gok is dan bitcoin. Snel toegang tot fondsen. Block-chain technologie zal de wereld veranderen. Beginners beleggen - hoe te beleggen in aandelen - beleggen in aandelen. Vergeet echter niet dat u de Bitcoin niet echt bezit, maar dat u een contract hebt gekocht voor de toekomstige prijs. Hoe kunnen banken Bitcoin integreren? Geen sokken voor mij. Coinbase helpt u om BTC, BCH, LTC en ETH te kopen in ruil voor Fiat-valuta.

Om te beginnen, moet u eerst een TD Ameritrade-account openen en aangeven dat u van plan bent actief te handelen. Software waarmee uw bitcoin op uw laptop of desktopcomputer kan worden opgeslagen. Dit maakt het des te belangrijker om een ​​hardware wallet te hebben. Maar een belangrijke reden dat de prijs van bitcoin blijft stijgen, is, omdat het blijft stijgen. Het betekent dat de valuta goed in omloop moet zijn en moet worden geaccepteerd door een grote groep mensen voor een breed scala aan transacties. Deze spelers hebben daarom gigantische marktmacht. Er is geen ruimte voor aarzeling, zenuwen of emotie.

Munten worden digitaal gedolven, uitgewisseld via slimme portemonnee en onder controle gehouden met behulp van verschillende systemen. Investeer via gereguleerde professionals. Het is geen perfecte statistiek, maar waarschijnlijk de beste die we hebben om de waarde van een cryptocurrency te herkennen. Gedecentraliseerde beurzen hebben momenteel niet de volumes of de wijdverbreide populariteit van concurrerende gecentraliseerde beurzen. Net als bij het kopen van goud of aandelen, kopen sommige mensen graag bitcoin als een investering in de hoop dat de waarde ervan zal stijgen.

Wanneer Uitbetalen

Hoewel de coderegels waaruit elke bitcoin bestaat op zichzelf waardeloos zijn, is de internationale markt elke bitcoin gaan waarderen op duizenden dollars. De beste forex-indicatoren die elke handelaar zou moeten kennen, als een kanttekening, als je een meer geavanceerde manier wilt om de ATR-indicator toe te passen, kun je mijn premium ATR By Time-indicator gratis proberen:. Binance is een goed voorbeeld van een crypto-naar-crypto-uitwisseling. De waarde van valuta werd vroeger bepaald door edele metalen. Bitcoin valt onder de regel 'Investeer niet in iets alleen omdat het hip, cool of trendy' is. Je zou kunnen stellen dat bankbiljetten ook geen intrinsieke waarde hebben. Laten we nu eens kijken hoe een investering in Bitcoin werkt.

 • Er zijn professionele analisten die niet weten waar bitcoin naartoe gaat.
 • Het is heel, heel riskant.
 • Zoals eerder vermeld, bestaat Bitcoin al tien jaar.
 • Ze richten zich meer op peer-to-peer-betalingen.
 • Sommige gebruikers vinden deze optie echter verkieslijk omdat de professionele beleggers bij de Trust (vermoedelijk) experts zijn en omdat het hen in staat stelt af te zien van het proces van het vinden van verkopers en het zelfstandig beheren van hun Bitcoin-accounts.
 • Op dit moment is de dollar de meest dominante reservemunt ter wereld, gevolgd door de euro.
 • Financiële activaklassen delen meestal kenmerken onderling, maar ze onderscheiden zich van leden van andere activaklassen in hun gedrag.

Bitcoin Is Vaak Een Leverancier Van Frustratie Voor Beleggers

Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven om te verliezen op een risicovolle activa zoals cryptocurrency. In de meeste landen betekent dit dat het geen financieel product is, maar een eigenschap. Als u ervoor kiest om een ​​portefeuille te gebruiken die wordt aangeboden door een andere beurs dan Coinbase, raden we u niet aan de portefeuille van die beurs te gebruiken om bitcoin in grote hoeveelheden of voor langere tijd op te slaan. Voor aankopen met een creditcard of betaalpas wordt een 2 in rekening gebracht. In tegenstelling tot andere vormen van valuta of investeringen, is er geen fysiek onderpand om dit te ondersteunen. Buiten het kopen van bitcoin rechtstreeks op cryptocurrency-uitwisselingen, die beveiligingsrisico's heeft opgemerkt, zijn aandelen die beleggers bitcoinblootstelling bieden gevoelig voor veel hoofdpijn en frustratie voor beleggers. Het is belangrijk dat de papieren portefeuilles veilig worden opgeslagen (u kunt zelfs back-upkopieën maken en ze op verschillende locaties opslaan). Dit is waar niet-custodial portefeuilles binnenkomen.

Gepersonaliseerde Marketing

Bitcoin bestaat al sinds 2019 toen het werd uitgebracht als open source software en geniet waarschijnlijk de grootste naamsbekendheid onder hen. Sinds de oprichting in 2019 was Bitcoin het eerste digitale middel dat een heel ecosysteem van cryptocurrencies verwekte. De waarde van bitcoin - 's werelds eerste en meest populaire cryptocurrency - is gestegen van recente dieptepunten, maar handelt nog steeds ver onder de hoogtepunten van 2019. Vergelijk dat eens met dit afval. Om hiervan te profiteren, heeft u een IRA nodig, wat geen optie is voor alle beleggers.

8 Groeiaandelen Met Grote Dividenden

Het is vergelijkbaar met een makelaardij, maar het is ook een portemonnee. Heeft het project tokens nodig? In de nasleep van bitcoin zijn honderden andere cryptocurrencies opgedoken en hebben geprobeerd het te onttronen of anderszins te gebruiken. U kunt deze handleiding lezen om te leren van mijn ervaring met het gebruik van Localbitcoins om Bitcoins te kopen. De tweede beste tijd is nu. Bitcoin vertoont een lage correlatie, wat betekent dat het een gunstige aanvulling kan zijn op een beleggingsportefeuille. Het is de gemakkelijkste manier om bitcoin overal ter wereld te kopen, verkopen, opslaan, verzenden en ontvangen. Voordat u zich vestigt met een uitwisseling, dateert u rond.

Meest Populaire Lezingen

Het kan een uiterst moeizaam proces zijn. Het aantal actieve knooppunten en het aantal bestaande bitcoin-portefeuilles is toegenomen, terwijl de waarde van de valuta van bitcoin is gegroeid van €0 begin 2019 tot enkele duizenden dollars tegen 2019. Investeer nooit meer dan u bereid/in staat bent te verliezen - Bitcoin is een zeer risicovolle investering en u moet dat altijd in gedachten houden. Jaren en decennia in plaats van uren en dagen. Van 2019 tot 2019 groeide het bedrijf met opbrengsten van €1. Hoewel ik in 2019 voor het eerst over bitcoin hoorde, was het pas toen ik een documentaire zag en forums begon te lezen over de cryptocurrency dat ik besloot het te kopen.

Nadat u Bitcoins hebt gekocht, moet u ze naar uw eigen Bitcoin-portemonnee verplaatsen en nooit op een beurs achterlaten.

Als de eerste cryptocurrency is bitcoin het medium geworden waarmee de meeste digitale transacties worden uitgevoerd. Als we in deze context de woorden 'blokkeren' en 'keten' zeggen, hebben we het eigenlijk over digitale informatie (het 'blok') die is opgeslagen in een online database (de 'keten'). Het enige dat we bewijzen is educatief materiaal: